اکسپنشن جوینت ( لرزه گیر )
تجهیزات دینامیکی موجود در خط لوله از جمله پمپ، کمپرسور، فن و توربین و.. به علت حرکت داخلی لرزشهایی را به خط لوله اعمال میکنند که این لرزشها باعث ایجاد سروصدا و استهلاک زودرس خط لوله و سایر قطعات و مشکلات متعدد دیگری میشوند.
استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی یکی از روشهای جلوگیری از انتقال لرزشهای به وجود آمده به سایر قسمتهای خط میباشد. یکی از کاربردهای بسیار رایج لرزه گیرهای لاستیکی در قسمت Suction و Discharge پمپها میباشد که علاوه بر جذب لرزشهای موجود، قابلیت حذف ضربات قوچ و شوکهای به وجود آمده را دارند از کاربردهای دیگر لرزه گیرهای لاستیکی حذف حرکات ناشی از تغییرات ناشی از تغییرات ابعادی خطوط میباشد مزیت عمده لرزه گیرهای لاستیکی نسبت به اتصالات آکاردئونی، قابلیت استفاده از آنها در محیطهای بسیار خورنده میباشد، هرچند که این اتصالات دما و فشار محدودی را تحمل میکنند. گاهی نیز از لرزه گیرهای لاستیکی برای جلوگیری از هدایت الکتریکی استفاده میشود. برخی از موارد کاربرد لرزه گیرها در صنایع شیمیایی، داروئی، دریایی، تاسیساتی، فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی میباشد.
لرزه گیر مهاردار
لرزه گیر ها را می توان به صورت مهاردار و بدون مهار تهیه کرد به میله ای که دو سر لرزه گیر را به یکدیگر وصل کرده و در مقابل کشش بیش از حد و همین طور فشار سیال مقاومت می کند قطعه مهار می گویند. درصورت بودن این قطعه روی لرزه گیر به دلیل اضافه شدن قطعات فلزی علاوه بر مقاومت، قیمت این محصول هم بالاتر می رود و در ایران تولید کننده های بسیاری هستند که به تولید این محصول مشغولند. می توان از لرزه گیر های مهار داری هم نام برد که برای سازه ها استفاده می شوند مانند پل سازی و ساختمان سازی و همین طور ریل های راه آهن، که البته در بین محصولات خطوط لوله جایگاهی ندارند.
انواع لرزه گیر مهاردار
• لرزه گیر های مهار دار فلزی
• لرزه گیرمهاردار لاستیکی
• لرزه گیر مهاردار فلنجی
• مهاردار یک سرگردان
• لرزه گیر های مهاردار لاستیکی فلنجی